2012-10-31 18:25:00• hírek • Póti Orsolya

Kiválósági Központ létesül Szatmár megyében

A tehetséges diákok kiemelkedésének színterét adja az a Kiválósági Központ, amely a 2012/2013-as tanévben létesül a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség irányításával. Erről számolt be Mariana Roman főtanfelügyelő az október 31-i sajtótájékoztató keretében.

Az Oktatásügyi Minisztérium egyik határozatára válaszolva Szatmár megyében is Kiválósági Központ alakul a megyei tanfelügyelőség irányításával. A központ székhelye a Szatmárnémeti „Mihai Eminescu" Nemzeti Kollégium lesz - jelentette be Mariana Roman főtanfelügyelő a szerdai sajtótájékoztatón.

A Kiválósági Központ azzal a fő céllal jön létre, hogy Szatmár megyében is megkezdhesse működését egy olyan intézet, amely az iskolai oktatás korszerű módszereire és eszközeire alapozva hatékony és eredményes tevékenységet végez olyan szaktantárgyak terén, mint a matematika, fizika, kémia, biológia, informatika, román nyelv és irodalom, asztronómia és asztrofizika.

A központ az olyan diákoknak biztosít továbbtanulási és fejlődési lehetőséget, akik az elmúlt évek során szép eredményekkel tértek haza az országos olimpiászokról és tantárgyversenyekről.

„A központ csapata egy igazgatóból, szaktanárokból, pszichológusokból és kisegítő tanárokból áll majd, akiket portfóliójuk alapján választunk be. A képzések évfolyam és tantárgy szerint csoportokban zajlanak; egy-egy csoportban minimum nyolc, legfeljebb 15 diák vehet majd részt, akik hetente 6-10 felkészítő órát látogathatnak" - magyarázta Roman.

A diákok kiválasztása valamivel összetettebb lesz, ugyanis ők egy interjún és különféle teszteken (IQ-teszt, kreativitás teszt, pszichológiai teszt) kell majd jól teljesítsenek. Mint megtudtuk, a 2012/2013-as tanévben szinte 50 százalékkal több diák tért haza díjakkal és dicséretekkel az országos vetélkedőkről, mint az azt megelőző tanévben. Az 2011/2012-es tanévben 50 diák kapott első díjat az olimpiászokon, míg az azelőtti tanévben csupán 11 diáknak sikerült a legjobbak között szerepelnie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: